BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

29.12.2012 14825

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Bilişim Teknolojileri Alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında, alanın altında yer alan; yazılım geliştirme ve ağ işletmenliği dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Bilgisayar ve bilgisayarın kullanıldığı tüm alanlar bilişim teknolojileri kavramı ile ilişkilidir. Günümüzde bilgisayarlar için iş hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır diyebiliriz.   Dünyanın en büyük şirketleri incelendiğinde, sıralamada en yukarıda olan şirketlerin, bilişim teknolojileri ile ilişkili şirketler olduğu görülebilir.

Cep telefonlarında kullandığımız uygulamalar, sağlık alanında kullanılan cihazların yazılımları,hastane randevu sistemleri, hasta kayıt sistemleri, radyo, televizyon, reklam ve oyun alanlarında da bilişim teknolojileri vazgeçilmez bir konumdadır. Bunun yanında 3 boyutlu tasarımlar,robot teknolojileri, savunma sanayiinde kullanılan İnsansız hava araçları, uçaklar, gemiler, silah ve radar sistemleri hep yazılımlarla kontrol edilir. Kısacası günümüzün ve geleceğin iş hayatında bilişim teknolojileri yadsınamaz bir yere sahiptir. Ülkemizde de kullanılan yerli ve milli yazılımların artırılması amacıyla bu konuda uzman iş gücü ihtiyacı her zaman olacaktır.

Okulumuzda bilişim teknolojileri alanının yazılım geliştirme dalında eğitim verilmektedir. Bu dalda 9. sınıfta alan ortak derslerine yönelik, 10 ve 11. sınıflarda dal derslerine yönelik eğitimler verilmektedir.

9. Sınıf Dersleri 10. Sınıf Dersleri 11. Sınıf Dersleri
  • Programlama temelleri
  • Bilişim teknolojilerinin temelleri
  • Mesleki gelişim atölyesi
  • Bilgisayarlı tasarım uygulamaları
  • Nesne Tabanlı Programlama
  • Robotik ve Kodlama
  • Web Tabanlı Uygulama Geliştirme
  • Mobil Uygulamalar
  • Grafik ve Canlandırma

12. Sınıflarda ise seçmeli meslek derslerinin yanında öğrencilerimizin çalışma hayatını deneyimlemeleri amacıyla işletmelerde beceri eğitimi dersi verilmektedir. Bu derste öğrencilerimiz haftanın 3 günü kamu ve özel sektör işletmelerinde alanlarıyla ilgili staj yaparak bu deneyime sahip olabilmektedirler.

Okulumuzda 4 adet Bilişim Teknolojileri Sınıfı bulunmaktadır ve derslerimizin  tamamı bu sınıflarda işlenmektedir.

Yazılım geliştirme dalındaki eğitimi tamamlayan öğrencilerin;

Nesne tabanlı programlama teknikleri ile proje yapma, geliştirme, veri tabanı kullanım yöntemlerini uygulama,

İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak giriş ve çıkış cihazları, sensörler, göstergeler, ekranlar ve motorları kullanarak işlevsel bir aygıt oluşturma,

Web sitesi tasarımı, dinamik programlama, veri tabanı işlemleri ve web sitesini yayınlama,

Mobil uygulamalar yapma,

Görüntü işleme ve görsel efekt tekniklerini uygulama gibi bilgi beceri ve yetkinlikleri kazanmaları amaçlanmaktadır.

Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma ve iş yeri açma belgesi ile birlikte seçmeli meslek dersleri ile ulaşabileceği ilgili mesleklere ait sertifika verilmektedir. Meslek lisesinden sonra yüksek öğretim kurumları sınavlarında başarılı olan öğrenciler ilgili lisans veya ön lisans bölümlerinde eğitimlerine devam edebilirler. Aynı zamanda MTOK kapsamında olan lisans programlarında öncelik hakkı kazanırlar.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin MTOK kapsamında yerleşebilecekleri bölümler;

•  Adli Bilişim Mühendisliği
  •  Bilgisayar mühendisliği
  •  Bilişim Sistemleri mühendisliği
  •  Biyomedikal mühendisliği
  •  Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  •  Enerji Sistemleri Mühendisliği ve
  •  Yazılım Mühendisliğidir.

Bunun dışında ek puanla yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Öğrencilerin yerleşebileceği ön lisans programları;

• Basım ve Yayım Teknolojileri
  • Bilgisayar Operatörlüğü
  • Bilgisayar Programcılığı
  • Bilgisayar Teknolojisi
  • Bilgi Yönetimi
  • Bilgi Güvenliği Teknolojisi
  • Coğrafi Bilgi Sistemleri
  • E-Ticaret ve Pazarlama
  • Grafik Tasarımı
  • İnternet ve Ağ Teknolojileri
  • Mobil Teknolojileri
  • Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği
  • Sahne Işık ve Ses Teknolojileri
  • Web Tasarımı ve Kodlama ve
  • Yeni Medya ve Gazeteciliktir

Alanımıza bilgisayar başında vakit geçirmeyi ve araştırma yapmayı seven, mantıksal ve matematiksel zekaya sahip,tasarım yapabilme yeteneğine sahip,dikkatli, sabırlı, gelişim ve değişime açık olan tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.