Zile Ticaret Meslek Lisesi

Zile Ticaret Meslek Lisesi

24.12.2012 4036

                                                                                             OKULUMUZUN TARİHÇESİ 

05/12/1973 tarihinde E.Selçuk AKYURT'un kurucu Müdürlüğünde geçici olarak tahsis edilen Zile Lisesine ait binada üç yıllık eğitim veren Mesleki Orta Öğretim Kurumu olarak eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır. Muhasebe ve Büro Yönetimi dallarında eğitim vermiştir. 11.10.1989 tarihinde yapımı tamamlanan ve tahsis edilen mevcut binasına taşınmıştır. E. Selçuk AKYURT, Hüseyin GENİŞ, Mehmet UZEL, Cemal ÇOBAN, Ali İhsan YILDIZ, Yaşar KÖPÜKLÜOĞLU ve Hacı Hasan GENÇLER Okul müdürü olarak görev yapmıştır. 03.07.2007 tarihinde bünyesinde Anadolu Ticaret Meslek Lisesi de açılarak 38 öğrenci kaydı yapılmıştır. 2005–2006 öğretim yılından itibaren öğrenim süresi 4 yıla çıkarılmış ve Modüler Eğitim Sistemi uygulamaya başlanmıştır.

 

Ticaret Meslek Lisesi; temel eğitime dayalı en az dört yıllık eğitim veren öğrencilerini hem mesleğe hem de yüksek öğretime ya da iş alanlarında istihdama hazırlayarak, kalifiye eleman yetiştirir. Ticaret Meslek Lisemiz ilköğretim üzerine 4 yıldır. Öğrencilerimize,  ortaöğretim seviyesinde genel kültür ve uygar dünya görüşü kazandırılması yanında, Pazarlama ve Perakende, Muhasebe ve Finansman, Büro Yönetimi ve Bilişim Teknolojileri meslek alanlarında işletmelerin ihtiyaç duyduğu mesleki davranış verilmek suretiyle öğrencilerimizi iş hayatına ve yükseköğretime hazırlayan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumudur.

 

Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 03.07.2007 tarihinde BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve MUHASEBE VE FİNANSMAN alanları olarak açılmıştır. 2013-2014 yılından itibaren Pazarlama ve Perakende, Büro Yönetimi alanlarında öğrencilerimiz kayıt edilmiştir ve eğitim-öğretim görmeye başlamışlardır.